Monimuotoisuus / eläin

 Kevään 2023 maalauksen aiheena on monimuotoisuus / eläin. Tutkimme maalauksen keinoin suhdettamme luontoon ja eläimiin. Voit lähestyä aihetta esittävästi, symbolisesti tai ei esittävästi omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Voit käyttää valokuvia tai etsiä esikuvia / esimerkkejä monista eri maalaustaiteen aikakausista. Vinkki: seuraa uteliaisuuttasi! Peacock Marjatta Tapiola 2005 


Maalarit ovat kautta aikojen aina luolamaalausten ajoista saakka kuvanneet eläimiä, milloin saalistus onnea parantaakseen, milloin viestintuojina tuonpuoleisesta.
Killer Whale Haida Art 
Nykyaikana suhteemme luontoon ja eläimiin on tullut tärkeämmäksi kuin koskaan, suorastaan  kohtalonkysymykseksi. Olemme vaivihkaa kalunneet planeetan luonnonvarat ja samalla ajaneet muut lajit ahdinkoon tai sukupuuttoon. Olemme kuin termiitit, jotka syövät oman pesäpuunsa ontoksi kunnes se romahtaa. Siksi nykytaiteessa aihe onkin noussut yhdeksi tärkeimmistä. Myös nykymaalauksessa käsitellään paljon luonnon ja ihmisen monimutkaista suhdetta esimerkiksi tuotantoeläimiin. 
Toni R. Toivonen

Mother 2022

 Ei eläinaiheen tietenkään tarvitse olla kantaaottava. Eläimet ovat ihania otuksia ja voimme nauttia niiden estetiikasta ja seurasta ihan sellaisenaankin. 
                                                             Cleo Pia Rydman 2021


Ehkäpä opimme olemaan enemmän puutarhureita kuin termiittejä, jotka huolehtivat tämän kallisarvoisen pienen avaruudessa keikkuvan puutarhamme hyvinvoinnista. Uskon, että silloin löydämme rauhan ja tasapainon myös omassa sielussamme.   


Kuvitusta kirjasta Pikku prinssi

Maalaamisiin! 


T.Mikko Bossa 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rohkea orgaaninen maalaus

Pieni ihminen