Valloittava eläinystävä

 

Kevään 2024 maalauksen aiheena on valloittava eläinystävä. Tutkimme maalauksen keinoin suhdettamme luontoon ja eläimiin. 


Riitta Kaunisto, elämän riemua, öljy kankaalle, 60x50, 2023
Oppilas 2024 torstain maalausateljé 


Maalarit ovat kautta aikojen aina luolamaalausten ajoista saakka kuvanneet eläimiä, milloin saalistus onnea parantaakseen, milloin viestintuojina tuonpuoleisesta.
Killer Whale, Haida Art 
Nykyaikana suhteemme luontoon ja eläimiin on tullut tärkeämmäksi kuin koskaan, suorastaan  kohtalonkysymykseksi. Olemme vaivihkaa kalunneet luonnonvarat ja samalla ajaneet muut lajit ahdinkoon tai sukupuuttoon. Olemme ollet kuin termiitit, jotka syövät oman pesäpuunsa ontoksi kunnes se romahtaa. Siksi nykytaiteessa aihe onkin noussut yhdeksi tärkeimmistä. Myös nykymaalauksessa käsitellään paljon luonnon ja ihmisen monimutkaista suhdetta esimerkiksi tuotantoeläimiin. 
Toni R. Toivonen

Mother 2022

 Eihän eläinaiheen tietenkään tarvitse olla kantaaottava. Eläimet ovat ihania otuksia ja voimme nauttia eläinten estetiikasta ja seurasta ihan sellaisenaankin. Onko sinulla lemmikki jonka haluat ikuistaa? Mikä on suosikki eläimesi? Keväällä 2024 sinulla on tilaisuus tunnelmoida maalauksen keinoin suhdettasi eläinystävään. Voit lähestyä aihetta esittävästi, symbolisesti tai ei esittävästi abstrahoiden omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Voit käyttää valokuvia tai etsiä esikuvia / esimerkkejä monista eri maalaustaiteen aikakausista. Vinkkinä: seuraa uteliaisuuttasi! (Maalauksen stepit). 

  Cleo Pia Rydman 2021
Oppilas 2022 torstain maalausateljéOlli Freese, acrylic on MDF 120cm x 80cm 2023 

Oppilas 2023 torstain maalausateljéEhkäpä opimme olemaan enemmän puutarhureita kuin termiittejä, jotka huolehtivat tämän kallisarvoisen pienen avaruudessa keikkuvan puutarhamme hyvinvoinnista. Uskonpa, että silloin löydämme rauhan ja tasapainon myös omassa sielussamme.   


Kuvitusta kirjasta Pikku prinssi

Maalaamisiin! 


T.Mikko Bossa 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rohkea orgaaninen maalaus

Maalauksen stepit nykytaiteessa